Multicom | Eigen IT specialisten Eigen IT specialisten
Multicom | Installatie op locatie Installatie op locatie
Multicom | Klantgericht Klantgericht
Multicom | Advies op maat Advies op maat
Multicom | Eigen technische dienst Eigen technische dienst
Mail Bel App
Een warmtepomp zorgt voor duurzame warmte

Op een duurzame manier verwarmen en warm water tappen. Hiervoor zijn slimme, zuinige en milieubewuste installaties nodig. Een warmtepomp is hier een voorbeeld van. Een warmtepomp is interessant voor iedereen die zelfvoorzienend wil zijn, de energienota wil verlagen, het energielabel van de woning wil verhogen en milieubewust wil omgaan met de grondstoffen van de aarde. Maar alles begint met vakkundig advies!

 

Wij helpen u graag bij uw duurzame ambities, maar zijn hier ook eerlijk over. Door de coronapandemie is er een wereldwijd chip- en elektronicatekort. Dit heeft ook invloed op de productie van hybride warmtepompen. De toegenomen vraag naar warmtepompen door de ontwikkelingen op de gasmarkt draagt daar ook niet aan bij. Dit betekent dat wij op dit moment geen nieuwe aanvragen in behandeling kunnen nemen. Onze excuses hiervoor.

 

Wilt u geïnformeerd worden wanneer de hybride warmtepomp weer leverbaar is? Check dan eerst hier of uw huis al klaar is voor een hybride warmtepomp!

Eigen technische dienst
Klantgericht
Advies op maat
Eigen IT specialisten
Installatie op locatie
Hoe kunnen wij u helpen met uw warmtepomp?

Multicom kan u op het gebied van duurzame verwarming en warm water tappen of diverse manieren van dienst zijn. Interesse in het aanschaffen van een warmtepomp? Doe de warmtepompkiezer om te kijken wat het best bij uw situatie past en kijk of u in aanmerking komt voor een subsidie. Lees hiernaast ook over de installatie van het warmtepompsysteem en het onderhoud.

Meer informatie
Vraag een offerte aan!
We komen binnen 3 werkdagen bij je terug

"*" geeft vereiste velden aan

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een kleine warmtepomp met een cv-ketel. Voor het grootste deel van het jaar verzorgt de warmtepomp de verwarming van de woning. Alleen als het buiten heel koud is springt de cv-ketel bij. De cv-ketel zorgt ook voor het warme tapwater. Omdat je op deze manier gas bespaart draagt de hybride warmtepomp bij de vermindering van de CO2-uitstoot.

 

Een mooie duurzame stap voor het verwarmen van uw woning. Door de wereldwijde chip- en elektronicatekorten en de aanzienlijke vraag naar warmtepompen vanwege de hoge gasprijzen is de levertijd van een hybride warmtepomp op dit moment langer dan een half jaar. Op dit moment kunnen wij helaas geen nieuwe aanvragen voor een (hybride) warmtepomp in behandeling nemen.

 

Wilt u geïnformeerd worden wanneer de hybride warmtepomp weer leverbaar is? Doe dan eerst de warmtepompcheck om te kijken of uw huis nu al klaar is voor een hybride warmtepomp!

Hybride of All-electric warmtepomp?

Met een hybride systeem bedoelen we dat voor de verwarming van een huis een warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel. De cv-ketel springt alleen bij als het buiten heel koud is en voor het bereiden van warm water. Met dit systeem kunt u tot 70% van uw gasverbuik voor verwarming besparen. Maar u heeft wel nog steeds een gasaansluiting nodig. Een alternatief voor een hybride systeem is de zogenaamde all-electric warmtepomp. Dit is, zoals de naam al zegt, een volledig elektrische warmtepomp. Een goede keuze voor woningen die van helemaal van het gas af willen!

Waarom een warmtepomp?

Er zijn twee belangrijke redenen om voor een warmtepomp te kiezen: het milieu en uw portemonnee. Het systeem zorgt voor een flinke besparing op gas. Dit betekent minder CO2-uitstoot en een aanzienlijk lagere gasrekening. Ook kan een warmtepomp het energielabel van uw woning verbeteren, wat weer invloed heeft op de waarde van uw huis. Doordat er verschillende subsidieregelingen van toepassing zijn op warmtepompen, heeft u de investering vaak binnen een aantal jaar terugverdiend.

Eigen technische dienst
Klantgericht
Advies op maat
Eigen IT specialisten
Installatie op locatie
Voordelen hybride warmtepomp
  • Zorgt voor verlaging van gasgebruik
  • Vermindert CO2 uitstoot
  • Lagere energierekening
  • Subsidie op de aanschafkosten
Wat bedoelen wij?

Met een hybride systeem bedoelen we dat voor de verwarming van een huis een warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel.  De cv-ketel springt alleen bij als het buiten heel koud is en voor het bereiden van warm water. Met dit systeem kunt u tot 70% van uw gasverbuik voor verwarming besparen. Maar u heeft wel nog steeds een gasaansluiting nodig. Een alternatief voor een hybride systeem is de zogenaamde all-electric warmtepomp. Dit is, zoals de naam al zegt, een volledig elektrische warmtepomp. Een goede keuze voor woningen die van helemaal van het gas af willen!

 

Er zijn verschillende typen warmtepompen, die gebruik maken van verschillende warmtebronnen. In de meeste gevallen wordt de warmte uit de buitenlucht gebruikt. Deze warmtepompen worden ook wel lucht-water warmtepompen genoemd. Bij nieuw gebouwde huizen zien we dat de bodem warmtepomp een goede oplossing is. Ook zijn er kleine warmtepompen die werken met de warmte van de afgezogen lucht van het ventilatiesysteem. Airconditioningsystemen of airco’s zijn ook warmtepompen. Deze zijn bedoeld voor het koelen van de binnen lucht, maar kunnen ook gebruikt worden voor verwarming. Een warmtepompboiler is een warmtepomp die specifiek is bedoeld maken voor warm tapwater.

Welke soorten warmtepompen leveren wij?

Er zijn verschillende typen warmtepompen, die gebruik maken van verschillende warmtebronnen. In de meeste gevallen wordt de warmte uit de buitenlucht gebruikt. Deze warmtepompen worden ook wel lucht-water warmtepompen genoemd. Bij nieuw gebouwde huizen zien we dat de bodem warmtepomp een goede oplossing is.

 

Ook zijn er kleine warmtepompen die werken met de warmte van de afgezogen lucht van het ventilatiesysteem. Airconditioningsystemen of airco’s zijn ook warmtepompen. Deze zijn bedoeld voor het koelen van de binnen lucht, maar kunnen ook gebruikt worden voor verwarming. Een warmtepompboiler is een warmtepomp die specifiek is bedoeld maken voor warm tapwater.

 

Warmtepomp kopen?

Een nieuwe warmtepomp past vooral bij een matig tot goed geïsoleerde woning. Dus verduurzaming begint altijd bij het verminderen van het energieverbruik door het toepassen van isolatiemaatregelen. Voor een hybride warmtepomp hoeft de woning niet tot de hoogste standaard te zijn geïsoleerd. Huizen van na 1990 of huizen die al isolatie hebben toegepast kunnen al aardgas besparen met een hybride warmtepomp. De all-electric warmtepomp stelt wel hogere eisen aan het isolatieniveau van uw woning. De isolatie moet dan goed op orde zijn. Woningen met een isolatieniveau van nieuwbouwjaar 2007 of later zijn in de regel geschikt voor een all-electric warmtepomp.

Als u een hybride warmtepomp bij Multicom koopt komen wij bij u langs voor een technische schouw van de situatie. Doel is om te beoordelen hoe wij dit systeem het beste in uw woning kunnen plaatsen. Als u overweegt een all-electric warmtepomp aan te schaffen dan komt er meer bij kijken en willen wij precies weten hoe uw huis is geïsoleerd. Ook maken wij dan een warmteverliesberekening. Wij willen er altijd zeker van zijn dat een warmtepomp voor uw situatie goed kan werken.

Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

Als u een warmtepomp koopt krijgt u te maken met verschillende zaken. Allereerst de kosten van de warmtepomp zelf. Afhankelijk van uw wensen moet u rekening houden met een prijs vanaf 5.000 euro. Dit is dan wel inclusief plaatsing. Vaak adviseren wij ook een aanpassing van uw afgiftesysteem, zodat de warmtepomp goed kan werken. Van de overheid krijgt u dan wel een (ISDE) subsidie terug. De hoogte hiervan is ook weer afhankelijk van het systeem dat u kiest. Informatie hierover vindt u op www.rvo.nl onder ISDE.
Met een warmtepomp bespaart u op het gasverbruik. Voor een hybride warmtepomp tot 70% en bij een all-electric zelfs tot 100%. Ook heeft u bij een all-electric geen gasaansluiting meer nodig en betaald u dus ook geen vaste kosten hiervoor. Uw gasrekening gaat omlaag, maar een warmtepomp gebruikt echter wel extra elektriciteit. Dus uw elektriciteitsrekening gaat omhoog. Maar wellicht heeft u zonnepanelen, waarmee u zelf elektriciteit opwekt. Laat u door ons informeren wat het in uw situatie gaat kosten en wat het kan opleveren.