Multicom | Eigen IT specialisten Eigen IT specialisten
Multicom | Installatie op locatie Installatie op locatie
Multicom | Klantgericht Klantgericht
Multicom | Advies op maat Advies op maat
Multicom | Eigen technische dienst Eigen technische dienst
Mail Bel App
Ontdekken welke cv-ketel bij u past?

Een cv-ketel is een apparaat dat zorgt voor zowel verwarming als warm water in huis. Wanneer u overweegt om uw cv-ketel te vervangen, is het belangrijk om te begrijpen hoe ze werken en welke opties beschikbaar zijn. U kunt ervoor kiezen om een cv-ketel te huren of te kopen, afhankelijk van uw voorkeur. Deze pagina biedt antwoorden op uw vragen en bevat waardevolle informatie over cv-ketels. Hierdoor kunt u een weloverwogen beslissing nemen en weet u wanneer het tijd is voor regulier onderhoud aan uw cv-ketel. Ontdek nu welke cv-ketel het beste past bij uw behoeften en uw woning.

Eigen technische dienst
Klantgericht
Advies op maat
Eigen IT specialisten
Installatie op locatie
Onze diensten & adviezen

Multicom staat voor veelzijdig in samenstelling en Com voor communicatie, het geeft precies aan wat Multicom te bieden heeft.

 

   400 tevreden klanten

   4000 succesvolle installaties

   83 eigen producten

 

Wat is een cv-ketel?

Een cv-ketel, ook bekend als combiketel, hr-ketel of centrale-verwarmingsketel, speelt een essentiële rol in uw verwarmingssysteem. Het is verantwoordelijk voor zowel het verwarmen van uw huis als het leveren van warm water uit de kraan. Dit wordt bereikt door middel van een brander die meestal op aardgas werkt. Zodra u de kraan opendraait of de thermostaat een signaal geeft, wordt de brander geactiveerd. Vervolgens wordt het verwarmde water door een circulatiepomp naar de radiatoren of de warmwaterkraan geleid. Bij Multicom vindt u een breed assortiment aan A-merk cv-ketels, waaronder Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas en ATAG.

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels te onderscheiden. Veel ketels kunnen in meerdere categorieën worden geplaatst. Een klein overzicht:

  • Soloketel: een ketel die alleen water verwarmt voor de centrale verwarming. Voor warm water in de keuken of badkamer is een aanvullend apparaat als een geiser of boiler nodig.
  • Combiketel: een ketel die zowel warm water voor de verwarming als de warmwaterkraan levert. De meeste cv-ketels zijn tegenwoordig combiketels
  • Open cv-ketel: een ketel die de lucht die nodig is om gas te verbranden uit de ruimte haalt waar de ketel hangt. Dit systeem is minder veilig en vereist aanvullende ventilatie. Daarom een achterhaald type cv-ketel.
  • Gesloten cv-ketel: het tegenovergestelde van een open ketel. Haalt lucht van buiten uw woning en is de standaard voor hr-ketels.
  • Hre-ketel: deze hr-ketel wekt ook stroom op, door middel van een heteluchtmotor op aardgas.
  • Hr++ ketel: deze geavanceerde hr-ketel is nog een stap efficiënter dan gewone hr-ketels. Dit betekent een nog hoger rendement.
  • Hybride cv-ketel: een hybride installatie combineert uw cv-ketel met een warmtepomp of zonne-installatie. De alternatieve energiebron zorgt in de meeste gevallen voor de verwarming en warm water. Alleen als deze te weinig capaciteit leveren, wordt de cv-ketel nog ingeschakeld.