Multicom | Eigen IT specialisten Eigen IT specialisten
Multicom | Installatie op locatie Installatie op locatie
Multicom | Klantgericht Klantgericht
Multicom | Advies op maat Advies op maat
Multicom | Eigen technische dienst Eigen technische dienst
Mail Bel App
Nieuwe cv ketel kopen? Multicom adviseert!

Een nieuwe cv-ketel kopen doet u niet elke dag. Hoe wordt u wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model stookt u het voordeligst? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig advies zo belangrijk. Multicom adviseert u vrijblijvend en vakkundig over de cv-ketel die het beste past bij uw situatie. Doe de Ketelkiezer, selecteer een ketel in de webshop en bij het doen van een vrijblijvende aanvraag wordt u altijd gebeld door een van onze adviseurs. Zodat u zeker weet dat de cv-ketel bij uw wensen aansluit.

Welke cv-ketel heb ik nodig?

U wilt een nieuwe cv-ketel aanschaffen die zuinig is en uw woning aangenaam verwarmt. De temperatuur en de druk waarmee het water uit uw kraan stroomt moet goed zijn. Het is dus belangrijk een hr-ketel te vinden die aansluit bij uw wensen en uw situatie. Daarom moet u goed op de volgende zaken letten:

 

 • De grootte van uw woning: een groter huis behoeft een hoger vermogen
 • De staat van uw woning: een goed geïsoleerd vraagt minder capaciteit dan een slecht geïsoleerde woning
 • Uw badkamer: heeft u een gewone douche, stortdouche en/of een bad?
 • Uw wens op het gebied van Comfort Warmwater (CW waarde); hoe snel wilt u dat uw bad vol is?
 • De samenstelling van uw gezin: hoeveel warm water u gebruikt op hetzelfde moment?
 • Op hoeveel plaatsen tegelijk wilt u warm water?

 

Wilt u de beste ketel kiezen voor uw woning, maar denkt u: beter meer vermogen dan te weinig? Dat is zonde! Uw woning wordt hierdoor niet sneller warm. Dit kost alleen meer gas, waardoor u onnodig teveel betaalt aan energiekosten. Daarnaast is de ketel dan alleen maar duurder, dan een ketel met minder vermogen. Start de Ketelkiezer voor online advies op maat voor de beste cv-ketel voor uw huishouden.

 

Nieuwe cv-ketel of warmtepomp?

 

Steeds meer mensen die bij Multicom komen voor cv-ketel advies, twijfelen tussen een cv-ketel en een warmtepomp. We zitten immers midden in een energietransitie, en alternatieve technologieën als de warmtepomp zijn sterk in opkomst. Of u beter een cv-ketel of een warmtepomp kunt afschaffen, hangt af van uw situatie. Wij denken graag met u mee, en kunnen u zowel cv-ketel advies als warmtepomp advies op maat geven. Is een (hybride) warmtepomp nu niet de beste optie, maar op termijn misschien wel, dan kunt u ook kiezen voor een flexibele oplossing. Als u een cv-ketel huurt zit u er niet aan vast en kunt u wanneer u maar wilt overstappen op een warmtepomp.

 

Vraag een offerte aan!
We komen binnen 3 werkdagen bij je terug

"*" geeft vereiste velden aan

Wat houdt een cv-ketel installatie in?

 • Demonteren en afvoeren oude ketel
 • Expansievat
 • Gaskogelkraan
 • Vul- en aftapkraan
 • Inlaatcombinatie
 • Vulkraan met keerklep en beluchter
 • Vulslangset
 • Leidingwerk voor aansluiting op de gas- en waterleidingen
 • Overstortventiel
 • Benodigd materiaal voor bedrijfsklare ketel
 • Twee jaar garantie op nieuwe cv-ketel
FAQ

Lees hier de veelgestelde vragen + antwoorden over cv-ketels

Wat is een cv-ketel?

Een cv-ketel, of centrale verwarmingsketel, is een apparaat dat verantwoordelijk is voor het verwarmen van water dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en het leveren van warm water in een woning. Het is een essentieel onderdeel van een verwarmingssysteem.

Hoe werkt een cv-ketel?

Een cv-ketel werkt door water te verwarmen met behulp van een brander of een elektrisch element. Het verwarmde water wordt vervolgens door leidingen naar radiatoren, vloerverwarmingssystemen of warmwaterkranen in het huis gestuurd. De ketel regelt de watertemperatuur en zorgt voor een constante warmtevoorziening in de woning.

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels, waaronder conventionele ketels, combiketels en systeemketels. Conventionele ketels leveren alleen warm water voor de centrale verwarming, terwijl combiketels zowel warm water als verwarming bieden. Systeemketels leveren warm water aan een opslagtank, die vervolgens wordt gebruikt voor zowel verwarming als warm water.

Wat is het verschil tussen een open en gesloten cv-ketel?

Een open cv-ketel haalt de lucht die nodig is voor de verbranding uit de ruimte waarin de ketel is geïnstalleerd, terwijl een gesloten cv-ketel de lucht van buiten haalt via een pijp en de verbrandingsgassen afvoert via een aparte afvoerpijp. Een gesloten cv-ketel is veiliger omdat er geen risico is op koolmonoxidevergiftiging door een slechte afvoer van verbrandingsgassen.

Wat is het rendement van een cv-ketel?

Het rendement van een cv-ketel geeft aan hoe efficiënt de ketel werkt bij het omzetten van energie in warmte. Het rendement wordt meestal uitgedrukt in een percentage en kan variëren afhankelijk van het type en de leeftijd van de ketel. Hoe hoger het rendement, hoe efficiënter de ketel is en hoe minder energie er verloren gaat.

Hoe vaak moet een cv-ketel worden onderhouden?

Het wordt aanbevolen om een cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden door een gekwalificeerde monteur. Tijdens het onderhoud worden de ketel en de onderdelen gereinigd, gecontroleerd en afgesteld om ervoor te zorgen dat de ketel efficiënt en veilig blijft werken. Regelmatig onderhoud verlengt ook de levensduur van de ketel.

Wat is de gemiddelde levensduur van een cv-ketel?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel varieert meestal tussen de 12 en 15 jaar. Dit kan echter variëren afhankelijk van het merk, het model, de installatiekwaliteit en hoe goed de ketel is onderhouden. Naarmate een ketel ouder wordt, neemt de kans op storingen toe en kan het rendement afnemen, wat kan leiden tot hogere energiekosten.

Wat zijn de kosten van een nieuwe cv-ketel?

De kosten van een nieuwe cv-ketel kunnen variëren afhankelijk van het type ketel, het vermogen, het merk en de installatiekosten. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten van een cv-ketel ergens tussen de €1.000 en €3.000 liggen. Het is echter raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.