Multicom | Eigen IT specialisten Eigen IT specialisten
Multicom | Installatie op locatie Installatie op locatie
Multicom | Klantgericht Klantgericht
Multicom | Advies op maat Advies op maat
Multicom | Eigen technische dienst Eigen technische dienst
Mail Bel App
Service & onderhoud cv-ketel

Niemand zit graag in de kou of moet denken aan een koude douche. Als u erop wilt vertrouwen dat uw cv-ketel het áltijd doet, is regelmatig cv-ketel onderhoud nodig. Een cv-ketel is, net als een auto, immers een mechanisch apparaat. Periodiek cv onderhoud helpt om storingen en onnodige reparaties te voorkomen, en zorgt dat uw ketel zo efficiënt mogelijk blijft werken. Kies bij Multicom voor een onderhoudsabonnement. Gelijk ontdekken welk cv-ketel onderhoud het beste bij u past? Vul de Onderhoudskiezer in en kreeg direct het beste onderhoud voor uw situatie.

Waarom cv onderhoud zo belangrijk is

Regelmatige cv-ketel controle heeft de volgende voordelen:

  • Langere levensduur; Hierdoor stelt u de aanschaf van een nieuwe verwarmingsketel uit.
  • Voorkomt storingen; Kleine problemen worden opgelost. Zo voorkomt u dat uw cv-ketel op een ongunstig moment uitvalt.
  • Voorkomt dure reparatiekosten; Cv-ketel onderdelen gaan langer mee bij goed onderhoud.
  • Energiezuinig; Een onderhouden ketel is energiezuiniger. Dit scheelt wel tot 10% op uw energierekening.
  • Milieuvriendelijk; Met minder CO2-uitstoot en betere verbranding van gas is een goed onderhouden cv-ketel beter voor het milieu.
  • Veiligheid; Reguliere inspecties verhogen de brandveiligheid en verlagen de kans op lekkage van koolmonoxide.
Vraag een offerte aan!
We komen binnen 3 werkdagen bij je terug

"*" geeft vereiste velden aan

Wat er gebeurt zonder periodiek cv-ketel onderhoud

Regelmatig cv onderhoud is essentieel als u altijd wilt kunnen genieten van een behaaglijk huis en warm water. Hoe langer u cv-ketel onderhoud uitstelt, hoe groter de kans op storingen. Deze worden met name veroorzaakt doordat bepaalde onderdelen stuk gaan of vervuild raken. Hieronder ziet u wat er zonder regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel gebeurt.

Leeftijd cv-ketel Storingen
1 - 2 jaarNormaal gesproken geen.
3 - 4 jaarVervuilde warmtewisselaar. De branderpakking kan uitharden en uitbranden. Isolatieplaten kunnen beschadigd zijn met brandgevaar als gevolg.
5 - 6 jaar Defecte automatische ontluchter. Lekkage kan optreden wat leidt tot het verroesten van ketelonderdelen.
7 - 8 jaarVervuilde ventilator en luchtdrukschakelaar. Expansievat gaat defect; kans op ernstige waterlekkage.
9 - 15 jaarStoringen aan het elektronische gedeelte van de ketel. Controle zichtbare rookgasafvoer op lekkage (lip ringen) condens lekkage/rookgassen.
15 jaar en ouderDe cv-ketel is aan vervanging toe. Met een nieuwe zuinige hr-ketel bespaart u op uw energiekosten en verhoogt u uw wooncomfort. Kies een nieuwe hr-ketel met de Ketelkiezer.
Wat kunt u zelf doen aan ketel onderhoud?

Ketelonderhoud is niet geheel voorbehouden aan de cv-ketel monteur. Ook zelf kunt veel doen om uw cv-ketel in topconditie te houden. Ontlucht het systeem van tijd tot tijd en zorg voor voldoende waterdruk.

Veelgestelde vragen over cv-ketel onderhoud
Wat kost cv-ketel onderhoud?

Een abonnement sluit u af vanaf €7,10 euro per maand.

Hoe vaak cv-ketel onderhoud?

Multicom raadt aan om uw cv-ketel om het jaar te onderhouden. Kiest u voor een van onze cv onderhoudscontracten, dan komen wij een keer in de twee jaar bij u langs.

Is jaarlijks onderhoud nodig?

Jaarlijks cv onderhoud is niet strikt noodzakelijk. Als u wilt dat de cv-ketel monteur een keer per jaar langskomt, dan is dat mogelijk. Een serviceabonnement met jaarlijks onderhoud heeft een meerprijs vanaf € 3,95 per maand.

Welk btw tarief geldt voor cv-onderhoud?

Op cv-ketelonderhoud geldt het hoge btw-tarief van 21%. Er bestaat hier enige onduidelijkheid over, omdat het enige jaren terug voor korte tijd in het lagere tarief viel. Deze regeling is echter weer teruggedraaid.

Is onderhoud cv-ketel verplicht?

Het is niet verplicht om een cv-ketel onderhoudscontract af te sluiten, maar het is wel aan te raden om uw hr-ketel geregeld te laten controleren en onderhouden. Een slecht onderhouden cv-ketel kan storingen krijgen en koolmonoxidevergiftiging veroorzaken.

Waarom hebben de serviceabonnementen ook eenmalige kosten?

Als u bij ons een serviceabonnement afsluit, volgt er altijd een toestelkeuring. Hierbij controleert onze monteur uw cv-ketel op veiligheid en voert hij het eerste onderhoud uit. Hiervoor rekenen wij eenmalig € 59,50 exclusief kosten voor eventuele reparaties en materiaal. Bij deze eerste toestelkeuring vallen de reparaties dus buiten het serviceabonnement.