Multicom | Eigen IT specialisten Eigen IT specialisten
Multicom | Installatie op locatie Installatie op locatie
Multicom | Klantgericht Klantgericht
Multicom | Advies op maat Advies op maat
Multicom | Eigen technische dienst Eigen technische dienst
Mail Bel App
Nieuwe cv ketel kopen? Multicom adviseert!

Een nieuwe cv-ketel kopen doet u niet elke dag. Hoe wordt u wijs uit de vele merken, typen en modellen? Met welk model stookt u het voordeligst? U kiest misschien al snel voor een cv-ketel met een hoge capaciteit, maar een ketel met overcapaciteit pakt uiteindelijk juist niet rendabel uit. Daarom is vakkundig advies zo belangrijk. Multicom adviseert u vrijblijvend en vakkundig over de cv-ketel die het beste past bij uw situatie. Doe de Ketelkiezer, selecteer een ketel in de webshop en bij het doen van een vrijblijvende aanvraag wordt u altijd gebeld door een van onze adviseurs. Zodat u zeker weet dat de cv-ketel bij uw wensen aansluit.

Wat is een cv-ketel?

Een cv-ketel, ook bekend als combiketel, hr-ketel of centrale-verwarmingsketel, speelt een essentiële rol in uw verwarmingssysteem. Het is verantwoordelijk voor zowel het verwarmen van uw huis als het leveren van warm water uit de kraan. Dit wordt bereikt door middel van een brander die meestal op aardgas werkt. Zodra u de kraan opendraait of de thermostaat een signaal geeft, wordt de brander geactiveerd. Vervolgens wordt het verwarmde water door een circulatiepomp naar de radiatoren of de warmwaterkraan geleid. Bij Multicom vindt u een breed assortiment aan A-merk cv-ketels, waaronder Vaillant, Nefit, Remeha, Intergas en ATAG.

Onze keuze voor jou

Gezien het feit dat de meeste cv-ketels tegenwoordig combiketels zijn, waarbij ze zowel warm water voor verwarming als voor de warmwaterkraan leveren, is het aan te raden om te kiezen voor een combiketel. Dit type ketel biedt gemak en efficiëntie, omdat u geen apart apparaat nodig heeft voor warm water in de keuken of badkamer.

 

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een gesloten cv-ketel, die de verbrandingslucht van buiten uw woning haalt. Dit type ketel is veiliger en efficiënter in vergelijking met een open cv-ketel. Het zorgt voor een betere afvoer van rookgassen en biedt een hoger rendement, waardoor u energie kunt besparen.

 

Als u geïnteresseerd bent in duurzaamheid en het opwekken van elektriciteit, is een hre-ketel wellicht een interessante optie voor u. Deze ketel kan zowel warmte als elektriciteit genereren met behulp van een heteluchtmotor die werkt op aardgas.

 

Om een weloverwogen beslissing te nemen, is het altijd aan te raden om uw specifieke behoeften en woonsituatie te bespreken met een professionele installateur, zoals Multicom. Zij kunnen u gepersonaliseerd advies geven en de meest geschikte cv-ketel aanbevelen op basis van uw specifieke vereisten en budget.

Cv-ketel kopen en installeren: geen verrassingen

Bij de aankoop van een nieuwe verwarmingsketel bij Multicom is de installatie altijd inbegrepen. Met onze cv-ketel installatieservice kunt u erop vertrouwen dat een ervaren professional de ketel veilig en efficiënt zal monteren. Door het vaste combinatiepakket van aankoop en installatie komt u niet voor onverwachte kosten te staan, aangezien de kosten voor de monteurs, voorrijden en materialen allemaal zijn opgenomen in de aanschafprijs van de ketel.

 

Het installeren van een nieuwe combiketel vereist dus uitgebreide kennis en ervaring. De monteurs van Multicom hebben alle vereiste kennis dankzij jarenlange ervaring, voortdurende bijscholing en nauwe samenwerking met gerenommeerde ketelfabrikanten.

Vraag een offerte aan!
We komen binnen 3 werkdagen bij je terug

"*" geeft vereiste velden aan

Cv-ketel vervangen is meer dan een installatie alleen

Het vervangen van uw huidige cv-ketel voor een nieuwe energiezuinige hr-ketel behelst meer dan het monteren van de ketel. Een nieuwe combiketel plaatsen of het ombouwen van een vr-ketel naar hr-ketel vraagt vakkennis en ervaring. De monteurs van Multicom hebben die vakkennis en ervaring in huis en verkregen door:

 • Samenwerking met gerenommeerde ketelfabrikanten
 • Jarenlange ervaring
 • Volwaardige up-to-date scholing
FAQ

Lees hier de veelgestelde vragen + antwoorden over cv-ketels

Wat is een cv-ketel?

Een cv-ketel, of centrale verwarmingsketel, is een apparaat dat verantwoordelijk is voor het verwarmen van water dat wordt gebruikt voor de centrale verwarming en het leveren van warm water in een woning. Het is een essentieel onderdeel van een verwarmingssysteem.

Hoe werkt een cv-ketel?

Een cv-ketel werkt door water te verwarmen met behulp van een brander of een elektrisch element. Het verwarmde water wordt vervolgens door leidingen naar radiatoren, vloerverwarmingssystemen of warmwaterkranen in het huis gestuurd. De ketel regelt de watertemperatuur en zorgt voor een constante warmtevoorziening in de woning.

Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels, waaronder conventionele ketels, combiketels en systeemketels. Conventionele ketels leveren alleen warm water voor de centrale verwarming, terwijl combiketels zowel warm water als verwarming bieden. Systeemketels leveren warm water aan een opslagtank, die vervolgens wordt gebruikt voor zowel verwarming als warm water.

Wat is het verschil tussen een open en gesloten cv-ketel?

Een open cv-ketel haalt de lucht die nodig is voor de verbranding uit de ruimte waarin de ketel is geïnstalleerd, terwijl een gesloten cv-ketel de lucht van buiten haalt via een pijp en de verbrandingsgassen afvoert via een aparte afvoerpijp. Een gesloten cv-ketel is veiliger omdat er geen risico is op koolmonoxidevergiftiging door een slechte afvoer van verbrandingsgassen.

Wat is het rendement van een cv-ketel?

Het rendement van een cv-ketel geeft aan hoe efficiënt de ketel werkt bij het omzetten van energie in warmte. Het rendement wordt meestal uitgedrukt in een percentage en kan variëren afhankelijk van het type en de leeftijd van de ketel. Hoe hoger het rendement, hoe efficiënter de ketel is en hoe minder energie er verloren gaat.

Hoe vaak moet een cv-ketel worden onderhouden?

Het wordt aanbevolen om een cv-ketel jaarlijks te laten onderhouden door een gekwalificeerde monteur. Tijdens het onderhoud worden de ketel en de onderdelen gereinigd, gecontroleerd en afgesteld om ervoor te zorgen dat de ketel efficiënt en veilig blijft werken. Regelmatig onderhoud verlengt ook de levensduur van de ketel.

Wat is de gemiddelde levensduur van een cv-ketel?

De gemiddelde levensduur van een cv-ketel varieert meestal tussen de 12 en 15 jaar. Dit kan echter variëren afhankelijk van het merk, het model, de installatiekwaliteit en hoe goed de ketel is onderhouden. Naarmate een ketel ouder wordt, neemt de kans op storingen toe en kan het rendement afnemen, wat kan leiden tot hogere energiekosten.

Wat zijn de kosten van een nieuwe cv-ketel?

De kosten van een nieuwe cv-ketel kunnen variëren afhankelijk van het type ketel, het vermogen, het merk en de installatiekosten. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten van een cv-ketel ergens tussen de €1.000 en €3.000 liggen. Het is echter raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende installateurs om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen op basis van jouw specifieke situatie.

Wat houdt een cv-ketel installatie in?
 • Demonteren en afvoeren oude ketel
 • Expansievat
 • Gaskogelkraan
 • Vul- en aftapkraan
 • Inlaatcombinatie
 • Vulkraan met keerklep en beluchter
 • Vulslangset
 • Leidingwerk voor aansluiting op de gas- en waterleidingen
 • Overstortventiel
 • Benodigd materiaal voor bedrijfsklare ketel
 • Twee jaar garantie op nieuwe cv-ketel
Welke soorten cv-ketels zijn er?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels te onderscheiden. Veel ketels kunnen in meerdere categorieën worden geplaatst. Een klein overzicht:

 

 • Soloketel: een ketel die alleen water verwarmt voor de centrale verwarming. Voor warm water in de keuken of badkamer is een aanvullend apparaat als een geiser of boiler nodig.
 • Combiketel: een ketel die zowel warm water voor de verwarming als de warmwaterkraan levert. De meeste cv-ketels zijn tegenwoordig combiketels
 • Open cv-ketel: een ketel die de lucht die nodig is om gas te verbranden uit de ruimte haalt waar de ketel hangt. Dit systeem is minder veilig en vereist aanvullende ventilatie. Daarom een achterhaald type cv-ketel.
 • Gesloten cv-ketel: het tegenovergestelde van een open ketel. Haalt lucht van buiten uw woning en is de standaard voor hr-ketels.
 • Hre-ketel: deze hr-ketel wekt ook stroom op, door middel van een heteluchtmotor op aardgas.
 • Hr++ ketel: deze geavanceerde hr-ketel is nog een stap efficiënter dan gewone hr-ketels. Dit betekent een nog hoger rendement.
 • Hybride cv-ketel: een hybride installatie combineert uw cv-ketel met een warmtepomp of zonne-installatie. De alternatieve energiebron zorgt in de meeste gevallen voor de verwarming en warm water. Alleen als deze te weinig capaciteit leveren, wordt de cv-ketel nog ingeschakeld.