Multicom | Eigen IT specialisten Eigen IT specialisten
Multicom | Installatie op locatie Installatie op locatie
Multicom | Klantgericht Klantgericht
Multicom | Advies op maat Advies op maat
Multicom | Eigen technische dienst Eigen technische dienst
Mail Bel App
Welke airco past bij u?

Welke airco heb ik nodig? Het is een eenvoudige vraag, die nog niet zo makkelijk te beantwoorden is. Wat de beste airco voor u is, verschilt per situatie en hangt af van factoren als de grootte van de te koelen ruimte en de aanwezige isolatie.

 

90% van onze klanten beveelt ons aan

9,3 uit de 10

5898 beoordelingen

Waar moet ik op letten bij het kopen van een airconditioning?

Bij het kopen van een airco is het belangrijk om te weten welke ruimtes u wilt koelen (of verwarmen), wat de inhoud van deze vertrekken is, en hoe goed deze kamers geïsoleerd zijn. Ook het aantal ramen in deze vertrekken speelt een rol. Op basis van deze informatie kan worden bepaald hoeveel units u nodig heeft voor uw split airco systeem, en welke capaciteit deze units moeten hebben.

 

Ook de prijs-kwaliteitverhouding, duurzaamheid en hoeveelheid geluid die een apparaat produceert zijn belangrijk. Gelukkig maakt Multicom het u op dit gebied makkelijk: wij verkopen namelijk airco’s van het vertrouwde merk Hisense. Deze apparaten zijn volgens ons de beste keus omdat ze betrouwbaar, stil en energiezuinig zijn. Daarnaast zien de apparaten er geweldig uit, en komen ze in vrijwel ieder interieur tot hun recht.

 

Hoeveel airco’s heb ik nodig?

Om te kunnen genieten van een prettig binnenklimaat, is het belangrijk om het juiste aantal airco’s in huis te halen. Hiermee bedoelen we het aantal binnenunits dat in uw woning wordt geplaatst. Dit hangt vooral af van het aantal ruimtes die u wilt koelen.

Vraag een offerte aan!
We komen binnen 3 werkdagen bij je terug

"*" geeft vereiste velden aan

Heb ik genoeg aan 1 airco voor het gehele huis of bovenverdieping?

In principe moet iedere ruimte die u wilt koelen een aparte unit komen. Deze binnenunits kunnen worden aangesloten op één buitenunit. Dit aircosysteem voor het hele huis, met één buiten- en meerdere binnenunits, wordt ook wel een multi split airco genoemd. Uiteraard hoeft u niet iedere ruimte te koelen, maar één airco voor het hele huis of de hele bovenverdieping bestaat dus niet. Tenzij uw bovenverdieping uit één ruimte bestaat en u een airco met genoeg capaciteit aanschaft. Naast het juiste aantal airco’s moet namelijk ook de capaciteit van het toestel zijn afgestemd op de grootte van de ruimte.

Wat betekenen de termen single split, duo split en multi split airco?

De termen single split, duo split, en multi split airco hebben betrekking op het aantal binnenunits in een split airco systeem.

  1. Een single split airco (ook wel gewoon split airco) bestaat uit één binnenunit die lucht uit de ruimte onttrekt, en één buitenunit die deze lucht afvoert. U kunt hier in principe één ruimte mee verkoelen of verwarmen.
  2. Een duo split airco heeft twee binnenunits en één buitenunit. Hier kunnen dus twee ruimtes mee worden verkoeld of verwarmd.
  3. Een multi-split airco is een buitenunit met meerdere binnenunits. Er kunnen, afhankelijk van de fabrikant, twee tot wel acht units op worden aangesloten.
Welke airco is de beste?

Zoals eerder gezegd, is de beste airco de airco die het best aansluit bij uw woonsituatie. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kijken naar de fabrikant. Net zoals bij vrijwel ieder ander product, zegt het merk namelijk ook veel over de kwaliteit. Bij Multicom kiezen we voor airco’s van Hisense, omdat deze producent betrouwbare, uiterst stille en energiezuinige airco’s maakt. De airco’s zorgen voor een zeer aangenaam binnenklimaat, zonder dat dit ten koste gaat van uw nachtrust, werk, of ontspanning. Daarnaast hebben de airco’s een stijlvolle en moderne uitstraling, die in vrijwel iedere woning tot zijn recht komt. Om deze reden beschouwen wij Hisense airco’s als de beste keus.

Eigen technische dienst
Eigen IT specialisten
Klantgericht
Installatie op locatie
Advies op maat
Hoe kunnen wij u helpen met uw airconditioning?

Multicom kan u op het gebied van airco’s op diverse manieren van dienst zijn. Geïnteresseerd in het kopen van een airco? Laat u online adviseren welke airco het beste bij uw situatie past en profiteer van gratis installatie. Lees hiernaast ook over het verbruik van een airconditioning en de Hisense airco’s die bij Multicom worden verkocht.

Offerte aanvragen